I z b o r n i k :

Kontakt:
Dekanići 10
tel/fax:
01/ 38 85 495
e-mail

Kontakt: admin


Teniska škola

Na ovom linku možete pogledati prezentaciju o teniskoj školi - prezentacija.ppt

Letak o besplatnoj školi tenisa za djecu pogledajte na slijedećem linku - besplatna škola tenisa

 

Škola tenisa za odrasle

U današnjem ubrzanom tempu života sportskoj rekreaciji daje se veliki značaj u pogledu održavanja zdravlja i dobre kondicije. Tenis je jedan od najatraktivnijih i najpopularnijih sportova, danas svima dostupan i nikada nije prekasno za prve teniske korake. Činjenica je da na teniskim terenima možemo vidjeti sve generacije-učenike tog bijelog sporta, koji se za vrlo kratko vrijeme mogu osposobiti u prosječne igrače.


TK Prečko organizira školu tenisa za odrasle:

  • ako ste početnik i želite naučiti igrati tenis;
  • ako igrate tenis, a nemate stalnog i pouzdanog partnera;
  • ako želite usavršiti svoju tenisku tehniku.

Škola tenisa za odrasle temelji se na individualnom pristupu za svakog polaznika. Termini igranja se individualno dogovaraju.


Škola tenisa za djecu

Početni program


Početni program teniske škole namijenjen je za polaznike koji se prvi puta susreću sa tenisom. Djeca, odnosno početnici kroz vježbe i zadatke imaju za cilj upoznati se sa osnovnim oblicima kretanja na teniskom terenu. Temeljni zadatak početnog tečaja je upoznati djecu s osnovnim elementima teniske tehnike kao i najosnovnijim pravilima teniske igre. Sat je dinamičan. Pun je raznih igri. Djeca na taj način uče bacanju i hvatanju loptice. To su dva osnovna preduvjeta sa uspješno savladavanje teniske tehnike.
Preporučljivi uzrast za osnovni tečaj su niži razredi osnovne škole. Treninzi su organizirani dva puta tjedno po 60min. u grupama po 6 do 8 polaznika.

Osnovni program


Osnovni program je namijenjen djeci koja su prošla početni program teniske škole kao i djeci koja imaju određena iskustva iz drugih sportova ili su stekli već neko predznanje te im dolazak u tenisku školu nije prvo iskustvo s teniskim reketom. Temeljni zadatak osnovnog tečaja je upoznavanje polaznika s osnovnim elementima teniske tehnike kao i oblicima kretanja po teniskom terenu. Djeca bi trebala savladati osnove kontrole smjera i brzine loptice na mala polja. Treninzi su organizirani dva puta tjedno po 60 min.

Napredni program

Napredni program teniske škole namijenjen je djeci koja su prošla osnovni program. Temeljni zadatak naprednog programa je uvježbavati savladanu tehniku tenisa kao i osnovne oblike kretanja na teniskom terenu. Djeca kroz veći broj ponavljanja imaju cilj uvježbati sigurno «držanje loptice» u igri. Najčešći oblici rada su rad u paru ili individuali rad. Polaznici naprednog programa teniske škole se pripremaju za svoja prva natjecanja. Treninzi se organiziraju tri do četiri puta tjedno.

Natjecateljski program

Natjecateljski program teniske škole namijenjen je djeci koja su krenula na prve turnire. Temeljni zadatak naprednog programa je djecu (natjecatelje) tehnički, taktički i fizički pripremiti za mečeve koji ih očekuju na turnirima. Treninzi su organizirani četiri do pet puta tjedno. Treninzi se kombiniraju sa trening mečevima.Ukoliko želite upisati vaše dijete u školu tenisa TK Prečko slobodno se obratite našim trenerima:

DAVOR MAROJEVIĆ : 091 501 54 57
GORDAN DRUŽIĆ : 091 501 89 70
LUKA VIDOVIĆ : 091 976 36 97

Ili nazovite na broj telefona TK Prečko 01/3885 495


Powered © 2009-2016 Teniski klub Prečko | Design by D. P.